Swift

Na čo všetko sa dá použiť šupka z banána?

Použité banánové šupky určite nevyhadzujte! Poslúži vašej pleti, ale aj šperkom či kvetinám. Berte ju ako skvelé +.




Vybieli zuby
Banánové šupky skvele poslúžia pri bielení zubov. Zbavia vás napríklad škvŕn od kávy, vína a nikotínu a dodáva vaším zubom lesk. Vnútornou stranou šupky si treba 2-3 týždne potierať zuby aspoň 2 minúty. Vďaka tomuto skvelému triku si vaše zuby vybielite aj bez použitia agresívnych chemických prostriedkov. K tomu draslík, horčík, bróm a ďalšie minerály, ktoré obsahuje, posilňuje životnosť vašich zubov a zubnú sklovinu!





Upokojí podráždenú pokožku 
Vnútorná strana banánovej šupky je ideálnym prostriedkom proti svrbeniu, či už je to spôsobené bodnutím hmyzu alebo iným kožným podráždením. Stačí keď si zasiahnuté miesto potriete vnútornou stranou šupky, ktorá hlavne vysušuje. Niekde na internete som sa aj dočítala, že pomáha proti akné, hemoroidom a ďalším kožným chorobám.

Omladí pleť 
Skúste raz za pár dní tvár premasírovať banánovou šupkou. Ovocné kyseliny, ktoré obsahuje pomôžu odstrániť odumreté kožné bunky. Vitamíny, minerály a antioxidanty pokožku oživia, takže 2in1. Pleť bude potom omnoho hladšia, zdravšia a rozžiarenejšia.

Dodá lesk izbovým rastlinám 
Ak chcete zbaviť vaše izbové rastliny prachu a nečistôt, ideálne riešenie je banánová šupka. Zvlášť užitočná je u rastlín s "voskovými listami", ako je napríklad fikus, voskovka alebo monstera.

Čistí topánky
Na vyčistenie topánok už nebudete potrebovať žiadne drahé krémy na obuv. Ak ich prejdete vnútornou stranou banánovej šupky a potom pretriete handričkou, budú nie len čisté, ale aj lesklé. Dajú sa využiť aj pri čistení koženého nábytku.






...a všeličo iné...
Dúfam, že sa vám príspevok páčil. Ahojte ^^

Soc. siete:
Facebook
Ask.Fm
E-mail




You Might Also Like

4 komentárov

  1. My banánové šupky používame na hnojenie :) ale ani to bielenie zubov nie je zlý nápad :)
    enjoy little cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Treba skúšať :) Určite je ešte ďalších xy spôsobov ako ju využiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekný článok :) Super rady :)

    http://lifestyle-beautyblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za Váš nádherný komentár! ^_^

Flickr Images