Swift

Útulok

Ahojte! Dnešná téma bude skôr taká, hmm, ako ju nazvať..smutnejšia? Dajme tomu. Bude o psíkoch v útulku a taktiež vás chcem vyzvať, ak ste obyvatelia Piešťan alebo okolia o darovanie rôzných veci útulku v Piešťanoch.
Takže ako som už spomínala, darovanie vecí. Môžete darovať čo chcete, od uterákov až po nejaké postelné prádlo alebo deky. Taktiež by ste mohli darovať nejaké čistiace prostridky alebo klasické piškóty z Kauflandu za smiešných 0,35€. Najlepšie by bolo, ak by ste si nejakého toho psíka alebo mačičku zobrali domov, ale keď to nejde, tak to nejde, ja to chápem. Piešťanský útulok by vám bol veľmi vďačný aj za nejaké finančné príspevky a pod. Toto všetko o darovaní útulku som chcela napísať, takže ja aj Piešťanský útulok vám budeme za akúkoľvek pomoc vďační! www.utulok-piestany.sk




Predstavte si, že ste pes. Pes ktorý bol vianočným darom, ale následne o pár mesiacov vyhodený niekde za mestom z dôvodu, že ten pes vyrastol alebo sa oňho nikomu nechce starať. Ten pes ktorý bol zvyknutý na neustálu lásku a prítomnosť ľudí ktorých mal tak veľmi rád sa teraz o seba musí postarať sám. Musí si zháňať jedlo, pitie, miesto kde sa schová pred dažďom, snehom alebo silným a vyčerpavajúcim slnkom. Musí sa brániť pred ostatnými psami a ľudmi ktorý jeho situáciu nechápu, a pravdepodobne ani nikdy nepochopia. A takto to pokračuje deň čo deň, psík ma poranené celé telo, trasie sa od strachu a od zimy, bojí sa a to všetko len kvôli jednej osobe, ktorá chcela toho psa na Vianoce a potom sa ho takýmto krutým spôsobom zbavila! Pri väčšom šťastí sa tento pes dostane k nejakej rodine ktorá si ho nechá a bude sa oňho starať. Pri menšom sa dostane do útulku. Áno, je to šťastie, že sa dostal do útulku kde sa oňho budú starať, bude tam mať „strechu nad hlavou”, jedlo alebo pitie, ale jeho život bude zas pokračovať bez domova! Bez ľudí ktorý budú všetku pozornosť venovať len jemu. V útulku sa musí o túto pozornosť deliť s ostatnými psami. A práve pre tých nezodpovedných ľudí vzniká toľko útulkov po celom Slovensku, a tie útulky nemá kto sponzorovať alebo je to úplne minimum. Skúsme sa zamyslieť, čo taký pes zažíva a ako sa cíti. Bezbranné ale živé stvorenie samo na pospás osudu. Preto my, ktorým nieje takýto bezcenný život toho psíka by sme mali týmto útulkom pomáhať. Veď vás nezabije jeden deň v týždni neísť na pivo ale radšej si to 1€ odložím pre ten útulok, veď povedzte sami 52€ za rok nieje mala čiastka.
Dúfam, že sa vám príspevok páčil a zamyslite sa nad takým životom toho psíka. Ešte raz vám ďakujeme za každú pomoc Piešťanskému útulku .


You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za Váš nádherný komentár! ^_^

Flickr Images